Etno euroremondiga kokku ei sobi

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali avakontserdil Rotermanni väljaku telgis esineb homme korea traditsioonilise muusika ja tantsu ansambel Jan Chi Ma Dang.
Festivali avakontserdil Rotermanni väljaku telgis esineb homme korea traditsioonilise muusika ja tantsu ansambel Jan Chi Ma Dang. Foto: Orient

Homme algab Tallinnas ida muusika festival Orient, mis toob publiku ette seitsme Aasia riigi iidsed traditsioonid muusika, tantsu ja religiooni vallast. Festivali keskpunktiks saab Rotermanni väljak, kuhu kerkib Oriendi kontserditelk.

Pühapäevani kestval festivalil esineb programmi «Pühamu bazaaril» raames ligi 50 esinejat Süüriast, Aserbaidžaanist, Armeeniast, Indiast, Taiwanilt, Koreast ja Jaapanist, lisaks toimuvad õpitoad ning meistrikursused. Festivali avakontserdi annavad homme õhtul korea traditsioonilise muusika ja tantsu ansambel Jan Chi Ma Dang ning armeenia trio Goussan koos Haïg Sarikojumdžjaniga.

«Selleaastase kava eesmärk on näidata Aasia rahvaste rikkalikku kultuuripärandit väga mitmes loominguvaldkonnas,» ütleb Oriendi kunstiline juht Peeter Vähi. «Nii on muusikaprogramm vürtsitatud teatri, tantsu, rituaalide ja iidsete muusikariistadega, et näidata eri maade kultuuride rikkust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles