Laulu- ja tantsupeoliste lipud said valmis

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on eelmise üldlaulupeo esimene kontsert.
Pildil on eelmise üldlaulupeo esimene kontsert. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Presidendi residentsi valvavad vahipataljoni sõdurid andsid oma panuse laulu- ja tantsupeolistele lippude valmistamisel.

Täna teenistust lõpetavate sõdurite viimane töö oli juubeli sümboolikaga naelte löömine tuhande Eesti lipu vardasse, mille president Toomas Hendrik Ilves annab Otepääl Eesti lipu 125. sünnipäeva tähistamisel üle juubelilaulupeol osalevatele kooridele ja tantsurühmadele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lipu nael on üks osa 125 aastat tagasi Eesti Üliõpilasseltsi lipuna alustanud ja riigilipuks tõusnud sinimustvalge juubeli sümboolikast.

«Algselt oli ta selleks mõeldud, et kangas varda küljes püsiks, ja alla ei kukuks. See nael on lipu 125. sünnipäeva sümbol ja tähistab, et see lipp naelutati lipu juubeliks,» selgitas Eesti lipp 125 korraldustoimkonna juht Toomas Kiho.

Eesti lipu sünnipäev algab lipu heiskamisega 4. juunil kell 7 hommikul Toompeal, kuhu oodatakse rohkelt rahvast. Pidu peetakse kahel päeval Tallinnas, Tartus ja Otepääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles