Professor: karistused ei vasta sageli ühiskonna ootustele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lotman
Mihhail Lotman Foto: Peeter Langovits

Eesti kohtunikud tajuvad ühiskonnas toimuvat üsna adekvaatselt, aga ühiskond ootab kohtunikelt karmimaid karistusi ja kohtunikud peaksid senisest enam selgitama oma otsuse motiive, leiti täna Tartus toimunud viiendal kohtunike foorumil.

Kohtunike foorumil «Õigusemõistmise kultuuri pöördelistest hetkedest Euroopa ajaloos» rääkinud Tallinna ülikooli professor Mihhail Lotman ütles, et sageli ei vasta kohtunike määratavad karistused ühiskonna ootustele, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudisedi.

«Üldiselt on kohtu prestiiž Eestis võrdlemisi suur, aga teisalt teame, et paljud kohtuotsused ei rahulda meie ühiskondlikku õigustunnet. Probleem on selles, et kohtuotsused on kas liiga leebed või nendeni üldse ei jõutagi. Aprillimässu puhul oli küll lubatud, et nad saavad karistada, aga mitte keegi karistada ei saa,» rääkis Lotman ja märkis, et paljudele on see solvav.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles