Riia asendamatu linnapea

, Latvijas Avīze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitiliste vastaste süüdistused venemeelsuses Riia vene rahvusest linnapead Nils Ušakovsi ei heiduta.
Poliitiliste vastaste süüdistused venemeelsuses Riia vene rahvusest linnapead Nils Ušakovsi ei heiduta. Foto: twitter.com/nilushakov

Võinuks juhtuda, et ta poleks enam kunagi ärganud. Kaks aastat tagasi mais jooksis Riia linnapea Nils Ušakovs pealinnas toimunud maratonil. Olles läbinud 20 kilomeetrit, kõigest mõnisada meetrit enne poolmaratoni distantsi finišit, kaotas Ušakovs teadvuse ning kukkus kokku.

Hiljem selgus, et ränk kuumarabandus ja hapnikupuudus põhjustasid tema organismile tõsiseid kahjustusi. Ušakovs toimetati erilennukiga ravile Berliini Charité haiglasse, kus kaaluti tõsiselt maksasiir­damist. Pärast nädalaid kestnud koomaseisundit tuli ta siiski taas teadvusele.

«See oli minu viga. Ma ülehindasin oma jõudu. Ma ei jookse enam kunagi maratoni. Kui osalen, siis ainult medalite jagajana,» ütles Ušakovs naeratades, kui oli pärast ravi Riiga naasnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles