Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Pastels
Slow Summits 
(Domino)
The Pastels Slow Summits (Domino) Foto: Repro

    The Pastels

Slow Summits

(Domino)

Hinne 3

Pastelne: check!

Selle šoti indipopibändi hiilgeajad jäid 80ndatesse, kus neid on tagantjärele ekslikult ka üheks twee-popi vundamentgrupiks nimetatud, sest nad tegid ilusat muusikat. Viimasel paaril kümnendil on Pastels, mille põhiliikmed on Katrina Mitchell (graafiline disainer) ja Stephen McRobbie (raamatukogutöötaja), tegutsenud harva, kui üldse. Eelmine album «Illumination» ilmus 16 aastat tagasi. Paljude suvaliste albumitega karjääri mitterikkumine mõistagi ainult süvendab legendistaatust. On nende viies album nüüd kuidagi teistmoodi? Ehk jah.

Müra on foonilt kadunud, tekstuur on peenem, rikkalikus arranžeeringus uitlevad tavapärase jangle-kitarri ja tavalisest rokima trummi vahel jazzilikud motiivid mellotronil, flöödil jne, sellise muusika iginostalgilist iseloomu rõhutab hõre, aga mõjus brass-sektsioon. Kena nukker melanhoolia on alles ja seda kannavad vale-60ndate romantilised meloodiad. Anakronistlik, kuid keegi ei oota Pastelsilt «Aardvarcki esitamas All Saintsi 24. sajandil, remiksituna Kode 9 poolt».

Valner Valme
------------------------

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles