Eesti koondise briljantne töö viis Jõeääre võidule

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemeelikud võidumehed üksteis vahuveiniga pritsimas - kõige kõrgemalt astmelt saab väärt joogiga hullata enese sõnul elu tähtsaima võiduni jõudnud Gert Jõeäär.
Ülemeelikud võidumehed üksteis vahuveiniga pritsimas - kõige kõrgemalt astmelt saab väärt joogiga hullata enese sõnul elu tähtsaima võiduni jõudnud Gert Jõeäär. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Triumf Tour of Estonial näitas, et Eestil võiks olla Pro Continentali tasemel profimeeskond.   

«Eesti meeskond tegi kogu Tour of Estonia jooksul suurepärast tööd, tänu neile ma võitsingi,» andis Eestimaa velotuuril triumfeerinud Gert Jõeäär kaaslastele au. See, kuidas eestlased end tühjaks sõites kaks viimast päeva Jõeääre sinist liidrisärki kaitsesid, väärib aplausi.

Lühikese velotuuri võitmine on tegelikult imelihtne: mine temposõiduga liidriks, organiseeri järelejäänud kahel etapil meeskonna abiga grupifinišid ning jälgi, et ohtlikud rivaalid preemiasekundeid ei nopiks. Lihtne tõesti. Teoorias. Aga mitte praktikas. Saati kui sul on satsis seitsme amatööri kõrval vaid üks tõsine proff ning vastas kolm teise taseme ehk Pro Continentali tiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles