Eesti Filharmoonia Kammerkoori kiidetakse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Minkowski
Marc Minkowski Foto: Tõnu Tormis

Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) osales dirigent Marc Minkowski kutsel Richard Wagneri 200. sünniaastapäeva suurejoonelisel kontsert-projektis ning esines sellistes kontserdimajades nagu Versailles’ Royal Opera, Grenoble’i kultuurikeskus MC2, Viini kontserdimaja suur saal. Prantsusmaal festivalil Re Majeure La Rochelle’is alanud kontserttuur jõudis finaalini 3. juunil Barcelona Palau Musica uhkes saalis.

Kontsertidel kanti ette kaks «Lendava hollandlase» ainelist, samal ajal kirjutatud ooperit: Richard Wagneri (1813–1883) kuulus lavateos «Lendav hollandlane» (1843) ja prantsuse vähetuntud helilooja Pierre-Louis Dietsch’i (1808–1865) veel vähem tuntud ooper «Kummituslaev» («Le Vaisseau fantôme», 1842).

Kõikjal saatis kontserte suur menu ja publiku soe vastuvõtt. Viini kontserdimajas 1. juunil toimunud võimsate emotsioonidega laetud esinemine lõppes ovatsioonidega, Viini kogenud ja esmaklassiliste interpreetidega harjunud publik aplodeeris püsti seistes ning ei tahtnud muusikuid lavalt ära lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles