Täna on rahvusvaheline tubakavaba päev

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid kioski vaateaknal.
Sigaretid kioski vaateaknal. Foto: Peeter Langovits.

Täna tähistatakse rahvusvahelist tubakavaba päeva, mille puhul korraldatakse ka Eestis mitu üritust.


Euroopa Komisjon alustab kampaaniaga «HELP - Elagem tubakata», Tartus aga oodatakse huvilisi Aura veekeskuse ees olevasse HELP-telki, kus saab tasuta testida vingugaasi sisaldust kopsudes. Päeva teema on hoiatused suitsupakkidel, teatas ERR-i uudisteportaal.

Eeloleva aasta jooksul soovitab Maailma Tervishoiuorganisatsioon maailma valitsustel muuta pilthoiatused sigaretipakkidel kohustuslikuks. Praegu on need nõutavad vaid 23 riigis, Euroopa Liidu riikidest Suurbritannias, Belgias ja Rumeenias. Mullune Eurobaromeetri uuring aga näitas, et enam kui pooled euroliidu elanikest usuvad pilthoiatuse mõjusse.

Tervise Arengu Instituudi andmeil hakkavad suitsetamise vastased kampaaniad ja piirangud tulemusi andma ning üha rohkem inimesi otsustab suitsetamisest loobuda.

Euroopas sureb igal aastal tubakast tingitud haigustesse üle poole miljoni inimese ja seetõttu on suitsetamisevastane võitlus üks Euroopa Liidu prioriteete tervise vallas.

Eestis on hinnanguliselt üle 350 000 igapäevasuitsetaja ning mis eriti murettekitav - uuringu kohaselt on tubakaga «sina-peal» ligi kolmandik 13-15aastastest noortest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles