Lasteaiatoit ei jää restorani omale alla

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmiküla lasteaia lapsed söövad lasteaiatoitu suurima heameelega.
Kelmiküla lasteaia lapsed söövad lasteaiatoitu suurima heameelega. Foto: Toomas Huik

Kui paljud vanemad räägivad lasteaiatoidust vaid hirmulugusid, siis Tallinna Kelmiküla lasteaed andis välja suisa oma kokaraamatu, et emad-isad saaksid kodus lasteaia moodi toitu teha.

«Meie lapsevanemad tulid küsima, et mida me sinna toidu sisse paneme, sest kodus laps ei söö. Nõuab sama toitu, mis lasteaias, ja kui teed, siis ütleb, et kodus ei osata üldse süüa teha,» meenutas Tallinna Kelmiküla lasteaia juhataja Riina Läll kokaraamatu «Kelmiküla köök» saamislugu.

Kuna küsijaid oli palju, tekkiski lasteaial 2009. aastal idee teha oma kokaraamat. «Alguses viskasime selle pool-naljaga üles, et teeme kokaraamatu, las vanemad õpivad ka süüa tegema, aga siis leidsid lapsevanemad, et see on nii hea mõte, et võtame suuremalt ette,» rääkis juhataja. Lasteaed uuris vanematel, milliseid toite lapsed kodus teha paluvad, ja nii pandigi kokku kokaraamat, mis sisaldab eranditult vaid põnnide lemmikroogi. Tõsi küll, pea pooled laste lemmikud jäid ruumipuudusel välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles