Eesti kordab kindla refräänina kaht protsenti

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ja esmakordselt NATO kohtumisel osalenud USA kaitseminister Chuck Hagel.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ja esmakordselt NATO kohtumisel osalenud USA kaitseminister Chuck Hagel. Foto: Reuters/ScanPix

Olukorras, kus suur osa NATO riikidest ei suuda ületada alliansis seatud lävendit – kulutada riigikaitsele sisemajanduse kogutoodangust kaks protsenti –, leidub väidetavalt ka liitlasi, kes üritavad kaitsekulutuste mõõtmiseks uusi valemeid rakendada.

«See on teema, kus püütakse erinevaid mudeleid sisendi osas ümber ehitada,» tunnistas kaitseminister Urmas Reinsalu. «Meie sõnum on refräänina üks: kaks protsenti, kaks protsenti.»

Reinsalu sõnul ei parandaks kaitsekulutuste mõõtmise mudelite kirjumaks muutmine tegelikult olukorda. «Meil on selge reegel teada, kui riigid seda ei täida, on see nende probleem, teised peavad ütlema, et täitke,» lausus ta. «Me ei pea hakkama konstrueerima asja ümber selle pärast, et me jääme eesmärgist maha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles