Sooäär: Ojulandi vastu olid kaudsed tõendid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Sooäär
Imre Sooäär Foto: Viktor Burkivski

Riigikogu reformierakondlasest liikme Imre Sooääre sõnul olid partei Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni pikaaegse esimehe, täna parteist välja heidetud Kristiina Ojulandi vastu kaudsed tõendid ja otsest tõestust, nagu oleks ta käskinud teiste inimeste nimel enda eest sisevalimistel hääletada, ei leitud.

Sooäär kirjutas suhtlusvõrgustikus Facebook, et tänasel juhatuse koosolekul ei leidnud tõestamist, et Ojuland oleks andnud identiteedivarguseks otsese käsu. «Paraku olid aga kaudsed tõendid ta vastu: kõik petuhääled läksid ainult talle ja neid võimaldanud liikmemaksud maksis tema... Lisaks tõmbas ta vee peale oma erakonnale, mis oli aukohtu otsuse põhjendus,» märkis ta.

Sooäär ütles Postimehele, et tegelikult polnud ühtegi reaalset tõendit, e-kirja või midagi muud, mis oleks seniseid kahtlusi kinnitanud. Tema sõnul on tegu sõna sõna vastu olukorraga, kus üks väidab, et teine käskis tal häältega manipuleerida, ning teine eitab seda.

«Tõde võib ka olla kuskil vahepeal... Näiteks Ojuland andis mõista, et teeb hääletamise võimalikuks, makstes nende liikmemaksud, aga ei andnud käsku seda läbi identiteedivarguse teha. Taimi (Samblik – toim.) seevastu tõlgendas seda kui vaba voli hääled kokku saada ja läks kergema vastupanu teed isikutega rääkimata ja endale aru andmata, et digitaalselt jääb jälg maha,» ütles Sooäär.

Ta märkis siiski, et tegu on vaid ühe võimaliku tõlgendusega, ning lisas, et seepärast ei nimetanud ka aukohus Ojulandi väljaheitmise ettepanekut tehes mitte identiteedivargust, vaid erakonnale kahju tekitamist.

Sooäär avaldas arvamust, et Ojuland maksis täna kallist hinda selle eest, et eksis põhitõdede vastu.

Reformierakonna juhatus heitis aastaid Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhtinud eurosaadik Ojulandi täna maine kahjustamise pärast erakonnast välja, sisevalimistel häältega manipuleerimise üles tunnistanud Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik astus parteist välja omal soovil vahetult enne juhatuse kogunemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles