Narva jätab koolidirektorid põhimõtte pärast vallandamata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsus
Narva linnavalitsus Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Narva võimud keelduvad sisuliselt allumast keeleinspektsioonile, kes nõuab puuduliku keeleoskusega koolidirektorite vallandamist, samas püütakse anda neile veel võimalusi oma keeleoskust seadusega nõutud tasemele upitada.

Linnavalitsus sai ettekirjutuse vallandada puuduliku eesti keele oskuse tõttu Kreenholmi gümnaasiumi, Pähklimäe gümnaasiumi, Peetri kooli ja Narva täiskasvanute kooli direktorid ning ettekirjutus jõustus tänavu 23. mail, vahendab Põhjarannik.

Narva linnavolikogu liige, haridusvaldkonna juht Viktoria Lutus kinnitas, et linn nelja direktorit siiski ei vallanda – koolijuhid kavatsevad iseseisvalt taotleda neile tehtud ettekirjutuse täitmise tähtaja pikendamist, rääkis Lutus.

Üks neljast, Narva Kreenholmi gümnaasiumi direktor Gennadi Bõkov on juba oma ettekirjutuse täitmiseks ajapikendust saanud – 1. septembrini 2014 – kuna suuline eesti keel on tal väga heal tasemel.

Keeleinspektsiooni ettekirjutuse täitmatajätmise eest tuleb linnal kui «ebaseaduslike» koolidirektorite tööandjal maksta 640 eurot sunniraha, Lutuse sõnul tegid direktorid ettepaneku hüvitada linnale kulud oma taskust.

Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov, elukutselt jurist, ütles Põhjarannikule, et tema ei nimetaks toimuvat seaduslikule nõudmisele mitteallumiseks, vaid tegu on püüdega säästa kahjust Narva haridussüsteemi ja sooviga jätta tööle kogenud ja haritud spetsialistid, kes on end heast küljest näidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles