Emajõgi pakub paadimehele vaid üksikuid peatuskohti

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe paadisillad.
Emajõe paadisillad. Foto: Graafika: TPM

Kuigi Emajõe veeliikluse elavdamisest on räägitud aastaid ning mõndagi on ka tehtud, tunnistavad paadimehed üsna üksmeelselt, et tegelik olukord on endiselt kehvake – pole kuhugi sõita ega kusagil silduda.   

Viimase kaheksa aastaga on väikelaevade hulk kasvanud Tartumaal rohkem kui kaks korda. 2005. aastal oli liiklusregistri andmetel registreeritud Tartumaal 1725 väikelaeva, selle aasta juuni alguseks on paatide ja kaatrite hulk kasvanud 3600ni. Kogu Eesti peale on registreeritud väikelaevu vastavalt 15 896 ja 25 227. Seega on inimeste huvi kalastamise ja paadisõidu vastu väga suur.

Samas on paadiga kalameestel oma harrastuseks üldjuhul võimalusi, kuid ülejäänud paadiomanike olukord on küllalt nukker. «Kõik oleneb muidugi sellest, mida paadimees Emajõel teha soovib. Kas ta tahab kalale minna, niisama puhata ja loodust vaadata või hoopis veesuuskadega sõita,» ütles veeturismi arendav Alar Süüden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles