Rull: Reformierakond on vastu minemas valimiskaotusele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull.
Ivo Rull. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Suhtekorraldaja Ivo Rull leiab, et Reformierakonnal on raske hääletuspettuse skandaalile joont alla tõmmata, sest eelnevate skandaalidest tingitud ühiskondlik foon on muutunud eriti tundlikuks.

Rull ütles ERR Uudistele, et käimasolevat hääletuspettuse skandaali ei saa vaadelda eraldiseisvana selle eelnenud Silvergate’i skandaalist, Autorollo ja VEB fondiga seotud skandaalidest.

«Tänu viimased poolteist aastat Reformierakonda saatnud skandaalidele ja seda alates ACTA-st on selle erakonna suhtes ühiskondlik foon kujunenud väga tundlikuks,» ütles Rull ja märkis, et lisaks ei lase uuel skandaalsel teemal ära vajuda alanud konkureerivate erakondade valmiskampaaniad.

Ilma negatiivse foonita saaks Reformierakond Rulli hinnangul hääletuspettuse skandaalile uue juhatuse valimiste korraldamisega joone alla tõmmata ning ka praegu oleks suhtekorraldaja arvates neil mõistlik seda veel teha, ent langevat Reformierakonna toetustrendi see vaevalt muudab.

«Reformierakond on vastu minemas valimiskaotusele Eesti suuremates linnades,» ennustas Rull, kelle sõnul on valitsuspartei olukord praegu «hulga nutusem» kui Silvergate’i skandaali ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles