Vorstitootjad tõrjuvad uut lihasisaldusmärki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jarek Jõepera / SL Õhtuleht

Kuigi põllumajandusministeeriumi väljatöötatud uuest lihasisaldust näitavast märgisest on pikalt räägitud, ei ole mitmed lihatööstused jõudnud otsusele, kas selle kasutusele võtmine tasub ennast ära.

Talleggi turundusjuhi Triin Kõrgmaa sõnul ei plaani ettevõte uut märki praegu kasutusele võtta ning nende arvates annavad senised märgistused tarbijale toote kohta piisavalt infot. «Praegu ei ole plaanis uut märki Talleggi toodete puhul rakendada, kuna pakendite muutmine on äärmiselt kulukas,» ütles Kõrgmaa.

Rakvere kaubamärgi all müüdavatest vorstitoodetest saaks uut märgistust kasutada kolmandikul, kuid ka Rakvere lihatööstuse kommunikatsioonijuht Liis Põld lausus, et esialgu ei plaani nad uut märgistust kasutama hakata, kuna pakendite muutmine on kulukas. Teise põhjusena tõi Põld välja, et tarbijal on juba praegu olemas teave, kui palju liha ja muid komponente vorstitoode sisaldab. «Lisaks oleme oma vorstitoodete pakenditele juba aastaid vabatahtlikult märkinud lihasisalduse, mis on 70 protsenti ja kõrgem,» ütles Põld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles