Algab Patarei ja Lennusadama ala detailplaneeringu koostamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Lennusadamale.
Vaade Lennusadamale. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Kalamajas asuva Patarei ning Lennusadama ligi 25 hektari suuruse maa-ala detailplaneeringu koostamise.


Planeeringu tegemist taotles Riigi Kinnisvara AS. Eesmärk on riigikaitsemaa, tootmismaa, transpordimaa ning elamumaa sihtotstarbega kinnistute ümberkujundamine ning alale äri- ja haldushoonete, parkimismaja ning sadamahoone rajamine.

Justiitsminister Rein Lang on teatavasti käinud välja idee rajada Lennusadama kõrvale uus kohtupalee.

Lisaks uutele hoonetele on kavas korda teha vanad arhitektuurimälestised nagu kaitsekasarm ja selle mortiiripatarei, vesilennukite angaarid, Lennusadama staabi- ja kasarmuhoone.

Pärast detailplaneeringu algatamist korraldab Põhja-Tallinna linnaosavalitsus avaliku arutelu ning paneb planeeringualale nähtavale kohale vastava teabetahvli, millega saab iga huviline tutvuda.

Planeeritav ala piirneb loodest ja idast Tallinna lahega, lõunast perspektiivse Kalaranna tänava (praegune raudteetamm) ning läänest BLRT Grupi territooriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles