Sügavkülm säilitab suvesaadused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad
Maasikad Foto: Kristjan Teedema

Et pakaselisse talve suve värve ja maitseid edasi kanda, tasuks need lihtsalt kokku koguda ja külmutada.

Paljudes aedades vohab peenardel juba praegu maitseroheline ning ka esimesed maasikad on punase jume saanud. Suve edenedes värvuvad paljud viljad ning agaramad hakkavad mõtlema nende hoidistamisele.

Tallinna tehnikaülikooli toiduaineteinstituudi dotsent Katrin Laos nentis, et külmutamine on kõige lihtsam, kiirem ja mugavam viis toiduainete säilitamiseks. «Lisaks säilivad õigesti külmutatud toiduainete värv, maitse, tekstuur ja toitainete sisaldus paremini kui muid säilitusviise kasutades,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles