Austusavaldus abstraktsionistidele

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Suvi näitust «15 kompositsiooni» saab E-kunstisalongis (Raekoja plats 20) vaadata 30. juunini.
Robert Suvi näitust «15 kompositsiooni» saab E-kunstisalongis (Raekoja plats 20) vaadata 30. juunini. Foto: Kristjan Teedema

Robert Suvi näitus E-kuns­tisalongis pakub kultuurihuvilisele enam rõõmu kui lihtsalt maalide imetlemine. Ta on Tartu kunstielus uus nägu ja uus tegu.

Nimelt on sealse näituse «15 kompositsiooni» autor endine tallinlane, kes tuli meie linna elama 2012. aasta sügisel, kui Tallinna tehnikaülikool avas Tartu kolledžis ehitiste restaureerimise õppetooli. Robert Suvi õpetab seal joonistamist ja kompositsiooni.

Juba CV järgi on ta õige mees selles ametis. Ta lõpetas kunstiinstituudi monumentaalmaalijana, täiendas ennast Leningradis, on teinud 22 hoonele vitraaže ja mitmesugustes tehnikates seinamaale, kusjuures kolmel korral oli see üleriigilise konkursi võit. Ta on olnud 30 aastat pedagoog mitmes kõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles