Taavi Aas: haiglate ühendamine on aja küsimus

Taavi Aas
, Tallinna abilinnapea (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna haiglate ühendamise poolt või vastu rääkides kasutatakse hulgaliselt keerukat terminoloogiat: kompetentsikeskused, konsolideerumine, katusorganisatsioon jne. Püütud on alustada erialaspetsialistide töörühmade moodustamisest, ekspertide kaasamisest, komisjonide loomisest jne, kes haiglate tegevust koordineeriksid.


Tallinna abilinnapea Merike Martinson on siiani olnud haiglate ühendamise vastu, sest kahtlemata kaasneb sellega probleeme – väga suure meditsiiniasutuse juhtimine on krõbe väljakutse, kuid ka tema on tunnistanud, et tulevikku arvestades on see õige otsus.

Majandusinimesena näeksin pilti veidi teises valguses. Kõigepealt tuleks selgelt eristada objektiivseid ja subjektiivseid põhjuseid, miks Tallinna haiglate majanduslik olukord ja sellest tulenev sisekliima teinekord kõige paremad ei ole. Subjektiivsed vajakajäämised tervishoiu kompetentses tegevjuhtimises ei vaja süsteemi reformimist, vaid personalipoliitika ülevaatamist. Kui eespool nimetatud puudused tõstetaks üle ühendhaiglasse, oleks tekkivate probleemide palett praegusega sarnane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles