Kreeka sulges rahvusringhäälingu

Toomas Randlo
, Postimehe välistoimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkuma keeldunud Kreeka rahvusringhäälingu töötajad eile Ateenas ERT peakorteris  interneti jaoks saateid tegemast.
Lahkuma keeldunud Kreeka rahvusringhäälingu töötajad eile Ateenas ERT peakorteris interneti jaoks saateid tegemast. Foto: AFP/SCANPIX

Kreeka riiklik televisioon ja raadio võeti üleeile hilisõhtul eetrist maha vaid mõni tund pärast valitsuse teadaannet, et riigi juhitud ringhääling suletakse ajutiselt ning selle 2600 töötajat koondatakse.

Eile teatas valitsus, et Kreeka ringhäälinguorganisatsioon (ERT) nimetatakse ümber NERI­T SAks, mis tähendab Uus Kreeka Raadio, Internet ja Televisioon. Kuigi pole veel teada, millal NERIT SA tööd alustab, sõnas valitsuse esindaja, et see toimub augusti lõpus.

«Palju õnne Kreeka valitsusele,» ütles uudistelugeja Antonis Alafogiorgos ERT üleeile telekanali otseülekandes enne ringhäälingu sulgemist. «See on löök demokraatiale,» lisas ta, samal ajal kui tuhanded töötajad ja nende toetajad Ateenas ringhäälingu peakorteri ees meelt avaldasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles