Platsilt ostja saab petta

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske avarii läbi teinud sõiduk võib mõne aja pärast müügiplatsil paista pealtnäha korralik.
Raske avarii läbi teinud sõiduk võib mõne aja pärast müügiplatsil paista pealtnäha korralik. Foto: Liis Treimann

Tarbijakaitseamet, maanteeamet ning maksu- ja tolliamet ühendasid jõud, et võidelda kasutatud autode turul lokkava pettusega, mille ohvriks langeb aastas hinnanguliselt 25 000 inimest.

Esimese ühise aktsioonina tehti mais ja juunis 19 kasutatud auto kontrollostu Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Jõhvis. Ostmisel oli abiks kohtuekspertiisi instituut. Kaupleja ei eksitanud ostjat vaid nelja auto müümisel. Tarbijakaitseamet alustas eksitavate kauplemisvõtete asjus üheksa väärteomenetlust.

Üheksal juhul tuvastati autol selged avariitunnused ning auto oli suuresti üle värvitud, välja arvatud mõni detail, nagu katus või tagatiib. Müüdi autot, mis kirjelduse järgi pidi olema väga heas korras, kuid tegelikult oli aku tühi, auto ei käivitunud, mootor seiskus proovisõidul mitu korda ning pidurid olid kinni roostetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles