Lahingukooli sisseastumiseksamitel olid edukad ligi pooled kandidaadid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelane.
Kaitseväelane. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna sooritas edukad sisseastumiskatsed Kaitseväe Võru Lahingukooli vanemallohvitseride baaskursusele 28 kaadrikaitseväelast 54 kandidaadist.

Sisseastumiskatsetel tuli kandidaadil läbida lahinguvarustuses ligikaudu 5 kilomeetri pikkune orienteerumisrada kontrollajaga 1 tund 20 minutit, pärast seda koheselt sooritada 3 kilomeetri pikkune kiirrännak ajaga alla 23 minuti ning seejärel astuda tulejoonele laskeoskustestis.

Lahingukoolis viiakse sisseastumiskatsed läbi kahel korral täna ja 4. augustil. Esimesel korral katseid mitte läbinutel on võimalus proovida uuesti 4. augustil.

Katsetel osalejad olid erinevatest kaitseväe üksustest ja kaitseliidu malevatest, kõige rohkem oli Scoutspatajoni kaitseväelasi.

Katsetel osalejatel tuli võidelda päevapikkuseks kujunenud sisseastumiskatsetel ka erakordselt kuuma ilmaga.

«Kiidan kõiki osalejaid, kes pidasid vastu Võrumaa kuumale ilmale ja lõpetasid katsed edukalt,» tunnustas kursusele sissesaanuid VABK-35 sisseastumiskatsete läbiviija lahingukooli planeerimisjaoskonna ülem major Urmo Visnapuu.

Vanemallohvitseride baaskursusele võetakse vastu Eesti  kodanikke, kes on lepingulises tegevteenistuses, omavad keskharidust, on eelnevalt lõpetanud nooremallohvitseride kursuse, omavad kaitseväe arstliku komisjoni teenistuskõlblikkuse astet «tegevteenistuseks kõlblik» ning ei ole kohtulikult karistatud.

Vanemallohvitseride baaskursuse õppetöö algab 10. augustil. Kursus kestab kokku 44 õppenädalat, millest 20 õppenädalat on ühised õpingud, 13 õppenädalat erialaõpingud erialakoolides ja 11 õppenädalat praktika.

Vanemallohvitseride baaskursuse sõjaväelise juhtimise eriala on sõjaväelise karjäärisüsteemi järgi baaskoolituseks vanemallohvitseridele. Kursuse edukal lõpetamisel saadakse kutseõppetunnistus sõjaväelise juhtimise erialal ja nooremveebli auaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles