Lihtne väliskuju, energiasäästlikud lahendused

, teemalehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse Eesti elamuehitusdivisjoni direktor Tiit Kuusik näitab valmivat    kortermaja.
Merko Ehituse Eesti elamuehitusdivisjoni direktor Tiit Kuusik näitab valmivat kortermaja. Foto: Peeter Langovits

Suve lõpuks kerkib Tallinnas Räägu tänaval Eesti esimene A-energiatähisega kortermaja, mille siseelu tutvustab Merko Ehituse Eesti elamuehitusdivisjoni direktor Tiit Kuusik.

Energiatõhusus on kinnisvaravaldkonnas selle kümnendi märksõna ja ilmselgelt standardiks järgmisel kümnendil. Kuidas on võimalik, et Eesti esimesest A-energiatähisega kortermajast räägime alles aastal 2013?

Energiatõhususega hakati Eestis tõsisemalt tegelema alates 2008. aastast, kui hakkas kehtima energiatõhususe miinimumnõuete määrus, mis sätestas uutele hoonetele energiakasutuse (kütmine, tarbevee soojendamine, ventilatsioon, valgustus ja olmeelektriseadmed) piirmäärad. Hoone vastavust energiatõhususe miinimumnõuetele hinnatakse hoone ehitusprojekti alusel ja see on väljendatud energiatõhususarvuna, mis on arvutuslik summaarne tarnitud energiate kaalutud erikasutus hoone standardkasutusel – hilisem tegelik kulu võib erineda arvestuslikust, kuna inimeste tarbimisharjumused on erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles