Presidenti oodanud Vasknarva rahvas pidi pettuma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves Tallinnas toimunud heategevusliku jooksu avamisel.
President Ilves Tallinnas toimunud heategevusliku jooksu avamisel. Foto: Peeter Langovits

Vasknarva küla elanikud tahtnuks presidendilt küsida, kui kaua majanduskriis veel kestab ja miks neilt venekeelne «Aktuaalne Kaamera» ära võeti, kuid paraku ei jätnud eile idapiiril käinud Toomas Hendrik Ilvese ajakava selleks võimalust.

Pärast seda, kui presidendile oli eilse visiidi ajal Vasknarva kordonit tutvustatud, ootab külarahvas teda hetkeks enda sekka, aga Ilves vaid lehvitab ja ronib piirivalvekaatrisse, et Alajõe kordonisse sõita, kirjutab Põhjarannik.

Külavanem Tatjana Rassadkina sõnul Vasknarvat tänu piirivalvekordoni olemasolule külastanud kõik taasiseseisvunud Eesti Vabariigi presidendid ning kõige parema sõnaga meenutatakse president Merit. «Kui ta siia sõitis, tuli ta otsejoones rahva juurde ja teretas,» rääkis naine.

Jelena Gorlova täiendab, et vanainimestele on see suur asi, kui saab suhelda, seda enam, et presidendiga. «Aga selline suhtumine, nagu Rüütel läks meist mööda ja Ilves ainult lehvitas...,» on eakas naine pettunud.

Vasknarva rahvas oleks tahtnud näiteks teada, miks venekeelne «AK» pandi ETV2 kanalile, mida enamik külarahvast ei näe.

Külavanem tahtnuks presidendilt küsida, millal majanduskriis ükskord ometi lõpeb ja normaalselt elada saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles