Lepe võtab koolijuhid luubi alla

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leppele kirjutasid alla minister Jaak Aaviksoo (vasakult), Eesti Linnade Liidu esindaja Tarmo Loodus, Maaomavalitsuste Liidu esimees Ivar Tedrema, koolijuhtide esindaja Helmer Jõgi, Tartu Ülikoolist Martin Hallik ja Tallinna Ülikoolist Eve Eisenschmidt.
Leppele kirjutasid alla minister Jaak Aaviksoo (vasakult), Eesti Linnade Liidu esindaja Tarmo Loodus, Maaomavalitsuste Liidu esimees Ivar Tedrema, koolijuhtide esindaja Helmer Jõgi, Tartu Ülikoolist Martin Hallik ja Tallinna Ülikoolist Eve Eisenschmidt. Foto: Rein Joamets

Kas hea koolidirektor on pigem nagu õpetaja Laur või nagu härra Maurus või mõlemad korraga? Sellele küsimusele peaks pakkuma vastuse nädala alguses allkirjad saanud lepe. 

Haridus- ja teadusministeeriumis istusid üleeile ühise laua taha ülikoolide, koolipidajate, koolijuhtide ja ministeeriumi esindajad, et allkirjastada koolijuhtimise heade kavatsuste lepe, millega peaks tulevikus tublisti muutuma koolijuhtide senine töö ja see, mida oodatakse healt direktorikandidaadilt.  

Kas koolijuht peaks olema tugev juht või pigem tugev pedagoog? Kuidas eristub koolijuht näiteks palga poolest õppejuhatajast või õpetajast? Kuidas leida direktoriteks inimesi, kes on pädevad seda tööd tegema nii, et õpilastel oleks teiste koolide õpilastega konkureerides võrdsed võimalused? Need ja mitmed teised küsimused on leppe aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles