Liis Haavel ja Vello Loit loobusid ütluste andmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel ja Vello Loit kohtupingis.
Liis Haavel ja Vello Loit kohtupingis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju maakohtus täna jätkunud protsessil kelmuses süüdistatavate Liis Haaveli ja Vello Loidi üle loobusid kohtualused ütluste andmisest.

«Kuna süüdistatavad loobusid ütluste andmisest, siis asus kohus kolmapäeval avaldama kirjalikke tõendeid. Sellega jätkatakse ka järgmisel istungil, mille kohus määras 11. juunile,» ütles Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots BNSile.

Põhja ringkonnaprokurör Vallo Kariler süüdistab Haavelit (29) kokku kümnes kuriteoepisoodis, millest kolmes osales ka tema elukaaslane Vello Loit (45).

Neljal juhul petsid süüdistatavad eakatelt inimestelt välja nende kinnisvara. Ülejäänud kuriteoepisoodid puudutavad sülearvutite ja mobiiltelefonide väljapetmist.

Mullu 26. märtsil jätsid Haavel ja Loit kohtuistungile ilmumata ning kohus kuulutas nad tagaotsitavateks. Politsei tabas Haaveli 23. aprillil ning Loit andis end ise politseile üles 6. mail. Seejärel vahi all olnud Haavel ja Loit pääsesid taas vabadusse mullu 10. juunil Harju maakohtu määruse alusel.

Haavel on varem kohtus süüdi mõistetud 2006. aasta sügisel kelmuses, dokumendi võltsimises ja selle kasutamises. Naine pääses toona vaid rahatrahviga, kuna jõudis enne karistuskokkuleppe sõlmimist kannatanule hüvitada kelmusega tekitatud kahju.

Süüdistuse järgi vormistas Haavel 2004. aasta suvel endale Tallinnas 82-aastase naise nimele järelmaksuga mobiiltelefoni. Haaveli kuritegu tuli ilmsiks, kui eakas kannatanu sai mobiilsideoperaatorilt Radiolinja maksenõude ning pöördus alusetu nõude tõttu politseisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles