Lasnamäe lilleistutamise kampaaniat korrati Tornide väljakul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillede istutamine Tornide väljakul.
Lillede istutamine Tornide väljakul. Foto: Raepress

12. juunil istutasid kohalikud elanikud üheskoos Lasnamäele 4000 suvelille, millest tekkis 75 ruutmeetri suurune pilkupüüdev lillepeenar. Eile toimus samasugune üritus kesklinnas.


Kesklinna lilleistutamise kampaanias osales palju lasnamäelasi, kellele lisandusid kesklinna seltside esindajaid ja teised lillehuvilised. Tornide väljaku peenrakujunduses kasutati lillemotiivi Kivila peenramustrist.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on lilleistutuskampaania eesmärgiks tõsta linnakodanike keskkonnateadlikkust. «Hoolitseme selle eest, et linnakodanikud saaksid väärtustada loodust ja kaunistada oma kodukohta,» lausus Sarapuu.

Iga istutaja sai endale kingituseks kauni suvelille ja gladioolisibulaid. Osalejatele jagati teadmisi suvelilledest, väetamisest ja taimekaitsest.Võimalus oli küsida spetsialistidelt nõuandeid taimede kasvatamise ja hooldamise kohta. Üritused oli päikselised ja osalejad nautisid istutamist ning suurepärast tulemust.

Ühisistutused korraldasid keskkonnaamet ning Kesklinna ja Lasnamäe linnaosavalitsused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles