Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forgotten Sunrise
Cretinism  
(Out Of Line)
Forgotten Sunrise Cretinism (Out Of Line) Foto: Repro

    Forgotten Sunrise

Cretinism  

(Out Of Line)

Hinne 4

Kaalutud tumedus

Forgotten Sunrise’i tume-elektro on keldreid ja kõrvaklappe kuumaks kütnud juba kahe dekaadi jagu. «Cretinismi» on vormitud kolm aastat ning nii see viimane kolm kui eelnevad seitseteist kõlavad siit selgelt läbi. Praegune Forgotten on enesekindel ning on ka põhjust – trumbiks tagataskus on sakslaste plaadileibel Out Of Line, mille nimistus seistakse uhkelt kõrvuti Combichristi ja Suicide Commandoga. «Cretinism» ei üllata, kuigi vana, hea ja tuttava vahele mahub ka värskekõlalisi katsetusi.

Piisavalt, et mitte kosta väsinuna, parasjagu on ka seda aastaid tuttavat Forgottenit, hoidmaks kindlas haardes nii vanu kui uusi austajaid. Liider Anders Melts võtab kuulaja kõrvu- ja munepidi pihku juba avaloos, aeglaselt ja vaikselt pulbitsevas «Mea­ning Of Bloodis» ning hoiab pinget edasi vaheldumisi raevuka industriaalmüra ning mõtlike, pea ambientlike vahepaladega «Escape I-IV». Iga toonimuutus täpselt õiges kohas, ennetades vajumist mürakaoseks. Kahjuks selle täppiskaalutletusega ka pisut isikupära kaotades, väike kaos kuluks ju ära. 

Kaarel Arb
----------------------

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles