Politoloog: parteid vahetanud poliitikud peavad end uuesti tõestama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai
Vello Pettai Foto: Sille Annuk

Politoloog Vello Pettai tõdes, et parteisid vahetanud poliitikud peavad end uuesti tõestama ja usalduse võitma.

Viimasel ajal Keskerakonda ja Reformierakonda astunud tuntud inimeste kohta ütles Pettai, et suuremaid liikumisi erakondade vahel on toimunud ennegi ning on selge, et enne valimisi need sagenevad, vahendab ERR Uudised.

Keskerakonna seniste ladvikupoliitikute Ain Seppiku, Toomas Vareki ja Vilja Savisaar-Toomasti Reformierakonda astumise kohta ütles Pettai, et antud juhul ei ole enam tegemist Keskerakonna tipp-poliitikutega, kuna nad lahkusid parteist juba mõne aja eest

«Lahutusejärgne periood on piisvalt viisakas või sünnis olnud, et uuesti abielluda, aga tõsi see on, et need poliitikud peavad tõsiselt ära tõestama, et nad oma põhilisi maailmavaatelisi tõekspidamisi ei ole poliitiku karjääri jätkamise nimel kompromiteerinud või koguni reetnud,» rääkis politoloog.

«Ka uues erakonnas ei pruugita neid kohe kõrgešeloni võtta, tuleb usaldust võita,» lisas Pettai ja märkis, et mis Keskerakonda puudutab, siis on partei Savisaar-Toomasti, Vareki ja Seppiku juba maha kandnud ning karavan liigub edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles