Põhiliselt häirib sõdurite tervist sport

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kontingendi arst major Indrek Olveti.
Eesti kontingendi arst major Indrek Olveti. Foto: Evelyn Kaldoja

«Spordivigastused ja eks ikka juhtub, et kui inimene väljast konditsioneeritud ruumi läheb, tulevad nohu-köha, sellised kergemad asjad. Õnneks nüüd lahinguvigastusi ei ole,» iseloomustab Eesti kontingendi arst major Indrek Olveti sõdurite tüüpilisi tervisemuresid.

Olveti jaoks on see teine kord Afganistanis. Esimest korda teenis ta Helmandis kontingendi arstina aastatel 2008–2009, pärast esimest residentuuriaastat erakorralise meditsiini alal. Sarnaselt toonase kompaniiga baseerus ka Olveti siis mitte Camp Bastionis, vaid Helmandi provintsi pealinna Lashkar Gah’ baasis. Ta tunnistab, et tollane töö oli päris huvitav – seal andis ta koos briti meedikutega esmatasandi abi ka lahinguväljal viga saanud afgaanidele.

«Sinna toodi kohalikke patsiente, kelle vigastused ei olnud nii hullud, et neid pidanuks Camp Bastioni välihaiglasse viima. Nad võeti kopteritelt maha, meie stabiliseerisime neid ja suunasime edasi Bosti haiglasse (Helmandi provintsi peahospidali – toim),» räägib Olveti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles