Kawe Plaza galeriis saab vaadata noorte kunstnike disainkäsitööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Grand and Valentine kodulehekülg

Tallinnas Vabaduse väljaku lähedal Kawe Plaza galeriis saab alates kolmapäevast, 3. juulist vaadata Marta Cycles’i, Kärt Põldmanni, Hans-Otto Ojaste ja Grant and Valentine'i disainkäsitöö pop-up-näitust.

Nelja noore kunstniku loomingut ühendab austus klassikaliste väärtmaterjalide vastu, millest loodud disain põhineb uudsetel ideedel ja tehnikatel. Näitusel esindatud tööd kuuluvad erinevatesse disainivaldkondadesse, luues terviku selle läbi, milliseid väärtusi kunstnikud ühiselt jagavad ning millesse usuvad – kunsti ja käsitöö ühendamine ning keskkonnateadlik loomine.

Nii on näitusel esindatud Marta Cycles'i rõivakollektsioon, milles on kombineeritud erinevaid lähenemisviise nagu väärtust tõstev taaskasutus ja jäätmeteta disain. Marta Cycles'i rõivad on loodud tavatute lõigete abil, mille tulemusel ei teki kangajääke. Kollektsioon on valminud Vene armeele toodetud puuvillastest ja nailonist langevarjudest, mis on tänaseks kaotanud oma algse otstarbe.

Kärt Põldmanni käsitöökingi iseloomustab samaaegselt nii tagasihoidlik lihtsus kui seletamatu suursugusus. Oma loomingus peab kingadisainer oluliseks emotsionaalset puudutust, mille loovad käsitöö ja parima kvaliteediga materjalid.

Metallikunstnik Hans-Otto Ojaste loomingust on näitusel esindatud käsitööna valminud jalgrattad, mille loomisel on kasutatud nii vanu jalgrattaid kui ka täiesti uut materjali. Näitusel saab näha ka Grant and Valentine'i puidust kiikhobuseid, mille meisterdamise traditsioonilisi oskusi ja väikeseid saladusi pärandatakse põlvest põlve. Iga kiikhobu on kunstiteos, millel on nii praktiline kui ka esteetiline väärtus.

Nelja kunstniku näitus korraldatakse pop-up-näitusena. Nelikule tuli vastu Kawe Plaza, mille turundusjuhi Erko Karingu sõnul on neil hea meel anda noortele kunstnikele võimalus oma töid eksponeerida Kawe Plaza ruumides (endine Swedbank'i kontor), mis oma hea asukoha ja nähtavuse poolest püüab loodetavasti suure hulga linnarahva ja külaliste pilke. Näituse teeb eriliseks asjaolu, et väljapanek on ööpäev läbi vaadeldav vaid läbi akende.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles