Kriminaalidelt tuleb võtta motiiv

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher tahab tulevikus keskenduda rohkem nn elu­stiilikuritegevusele – kui inimene ei suuda oma vara hankimise legaalsust tõestada, on see tema arvates piisav alus vähemalt kahtluste tekkimiseks.
Siseminister Ken-Marti Vaher tahab tulevikus keskenduda rohkem nn elu­stiilikuritegevusele – kui inimene ei suuda oma vara hankimise legaalsust tõestada, on see tema arvates piisav alus vähemalt kahtluste tekkimiseks. Foto: Peeter Langovits

Kriminaalset maailma hoiab käigus raha. Ainus motiiv on teenida raha, teha seda ebaseaduslikult, ning on selge, et kui tahta kriminaalse maailma tegevuse mõju vähendada, peab minema motiivi kallale, mis kurjategijaid ajendab, ütleb siseminister Ken-Marti Vaher (Isamaa ja Res Publica Liit), rääkides seadusemuudatustest, mis ees seisavad. Minister usub: «Kui me suudame riigina ära võtta tulu, mille nad kriminaalse tegevusega teenivad, on sel väga tugev karistav ja ka ennetav mõju.»

Miks see varem pole õnnestunud?

Laiendatud vara konfiskeerimine on olemas juba 2007. aastast ja see tähendab, et on võimalik minna kogu kurjategija vara kallale, mis on hangitud kriminaalsel teel, kuid mitte ainult konkreetse süüteo, vaid üldse kogu vara osas, kui inimese elustiil ei lähe kokku tema sissetulekutega, mis peab olema ju legaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles