Tallinnast armunute linnapuhkusele

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bergamo südameks on Piazza Vecchia, mida ääristavad ajaloolised hooned.
Bergamo südameks on Piazza Vecchia, mida ääristavad ajaloolised hooned. Foto: Corbis/Scanpix

Tallinnast odavlennu kaugusele jääv Bergamo pole ilmselt suurema osa reisijate sihtkoht, pigem on selleks lähedalasuv maailmalinn Milano. Ent keskmise eelarvega armunute kiireks linnapuhkuseks on Bergamo paras: saab maalilises vanalinnas käsikäes jalutada ja nautida võrratut Itaalia kööki.

Tartu mõõtu Bergamol (elanikke umbes 118 000) on pikk ja keeruline ajalugu. Alates aastast 196 oli see Rooma asula. Aastatel 1428–1797 oli linn Veneetsia võimu all, kuni nende valitsemise lõpetas Prantsuse vägede sissetung. Linn jäi Prantsusmaa võimu alla 1815. aastani, mil see läks Viini kongressi otsusega Austriale. 1859. aastal liideti Bergamo Itaalia kuningriigiga.

Bergamo suurimaks turistimagnetiks on võluv vanalinn ehk città alta oma väikeste kõrvaltänavate, poekeste ja restoranidega. Selle südameks on Piazza Vecchia, mida ümbritsevad teiste hulgas Biblioteca Civica, mida hakati ehitama 16. sajandi lõpus, 12. sajandist pärinev kohtuhoone Palazzo della Ragione ja samuti 12. sajandil rajatud Torre del Commune kellatorn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles