Tamla: «Kanepi on proff. Teda on lihtne treenida.»

Jaan Martinson
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märten Tamla ja Kaia Kanepi
Märten Tamla ja Kaia Kanepi Foto: Andres Haabu

Üks Eesti spordi viimase aja olulisemaid küsimusi – kas Kaia Kanepi ja treener Märten Tamla edukalt alanud koostöö jätkub? – sai positiivse vastuse. Jätkub! Tamla kiitis Kanepit kui õpilast, keda on lihtne treenida. Kanepi kiitis Tamlat kui treenerit, kes tunneb tööd ega tõmble mängu ajal närviliselt tribüünil.

Enam kui aasta tagasi läksid Kanepi ja tema endise juhendaja Silver Karjuse teed lahku. Sealtmaalt pidi Eesti esitennisist treenerita läbi ajama, mis pole just jätkusuutlik tee. Lahendus saabus läinud aasta oktoobris, kui Kanepi palus appi Tamla, kuuldes, et too Anett Kontaveidi treenerina ei jätka.

«Kaia helistas ja küsis, kas oleksin huvitatud temaga töötama,» meenutas Tamla. «Olin aus ja vastasin: muidugi! Leppisime kokku, et kui Kaia on jalalõikusest paranenud, räägime edasi. Seega oli mul kolm ja pool kuud mõtlemisaega. Korjasin kokku 40–50 Kaia mänguvideot, vaatasin neid, analüüsisin, uurisin, mida annaks parandada, kuidas treeninguid läbi viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles