Pettuseplaan nurjas Kalevi ja Levadia mängu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kalevi meeskonna fännid peavad kohtumist Levadiaga veel ootama.
Tallinna Kalevi meeskonna fännid peavad kohtumist Levadiaga veel ootama. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti meistriliigas astuti nädalavahetusel pretsedenditu samm, kui mängijad võimaliku kihlveopettuse tõttu väljakule ei pääsenudki.

Laupäeva õhtul kell 19.30 pidanuks Kadrioru staadionil algama Tallinna Levadia ja Tallinna Kalevi vaheline meistriliiga 17. vooru kohtumine, kuid napilt pool tundi enne avavilet teatas peakohtunik Roomer Tarajev mõlemale meeskonnale ootamatu uudise: mäng jääb ära. Õige pea üllitas Eesti Jalgpalli Liit ametliku avalduse, kus kinnitas, et põhjuseks on mängutulemusega manipuleerimise kahtlus – FC Levadia suureskoorilisele võidule oli panustatud ebaharilikult suuri summasid.

«Vabandame mõistagi kõigi pealtvaatajate ees, kuid petturitega võitlemisel tuleb käituda jõuliselt,» märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak avalduses. Jalgpalliliidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul polnud tegu kahtluse, vaid selge veendumusega. «Mängu saab ära jätta ainult siis, kui pettuse osas on sajaprotsendiline kindlus. Seekord oli meil see olemas,» lausus ta, soovimata uurimise huvides detaile täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles