Eksam peletas sisseastujaid

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu Ülikool avaldab täna sissesaanute nimed. Täna avalikustab Tartu Ülikool vastuvõetavate nimekirjad. Populaarseimate erialade kõrval on aga ka neid, kuhu ei laekunud ühtki avaldust.
 

Üks selline on näiteks klassikalise filoloogia magistriõpe, kuhu oodati õppima kolme tudengit, kuid ei tulnud ühtki soovijat. Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo selgitas, et sel õppekaval on bakalaureuseastmes vastuvõtt üle aasta, magistriõppesse aga igal aastal ning see võib olla ka põhjus, miks klassikalise filoloogia magistriõppesse tänavu keegi astuda ei taha.

Tartu Ülikooli klassikaline filoloogia on väike ja spetsiifiline eriala, kus ainsana Eestis saab õppida klassikalisi keeli ja kultuure kõrghariduse tasemel. Peale kreeka ja ladina ning inglise ja saksa keele õpitakse stuudiumi jooksul mitmeid teisi võõrkeeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles