GALERII Päästjad harjutasid inimeste päästmist ülikitsastes tingimustes

Postimees
Copy

Päästjad harjutasid Saku Õlletehases töötajate päästmist äärmuslikes oludes ehk ülikitsastes tingimustes.

Õppuse stsenaariumi kohaselt olid töötajad kukkunud hooldustööde käigus sügavasse viljamahutisse ning end nõnda vigastanud, et omal jõul enam sealt välja ei saanud. Mahuti kitsast avausest oli keeruline töötajaid välja saada ning seal oli hingamiskõlbmatu keskkond. Päästjatel tuli selga tõmmata suitsusukeldusvarustus ja mahuti kitsast luugist sisse laskuda töötajate välja tõmbamiseks. Õppusel osalesid lisaks tehase personalile Tallinna Kiirabi ja kutselised päästjad Nõmme ja Keila komandodest koos Saue ja Saku vabatahtlikega.

Õppusel ühe läbiviija rollis olnud Päästeameti Põhja päästekeskuse välijuht Tiit Käit sõnas, et õppusel avastati mõned olulised õpikohad. Lihviti päästjate tehnilisi oskusi tööstushoone keerukates oludes ning ka koostööd objekti esindajatega. «Säärased õppused on meie päästjatele suurepärane võimalus lihvida oma oskusi ning panna proovile päästevahendid suurtel ja keerulistel objektidel. Minu hinnangul sujus tänane õppus väga hästi – päästjad tõid hätta sattunud töötajad mahutist välja. Taaskord tõi õppus välja, kui oluline on päästetööl eelinfo. Teada juba enne sündmusele jõudmist, millised ohud – ohtlikud ained, tootmisprotsessid, ladustatud toodang - on kohapeal, annab meile eduka päästetegevuse läbiviimiseks tulevikus suure eelise».

Saku Õlletehase juhatuse liikme Jaan Härmsi sõnul on tööohutus nii Carlsberg Grupis kui ka Saku Õlletehases üks võtmefookus. «Suure tööstusettevõttena ja tööandjana on meie kohustus vastutada oma töötajate heaolu ja tervise eest. Sõltuvalt hooajast töötab Saku Õlletehases umbes 300 inimest. Meie jaoks on selgemast selgem, et kõik meie ligi 300 töötajat peavad õhtul koju oma perede juurde naasma sama tervetena, kui nad hommikul tööle tulles olid. Inimesed on meie kõige kallim vara ning meile on oluline, et iga professionaal tunneks end Saku Õlletehases väga hästi ja hoituna – hoitud peab olema nii vaimne tervis kui tagatud maksimaalselt turvaline töökeskkond».

«Kogu Saku Õlletehase kollektiivi poolt suur tänu partneritele Päästeametist ja Tallinna Kiirabist. Sellised õppused on väga head praktilised õppekohad kõigi töötajate jaoks ning kindlasti selle traditsiooniga jätkame. Peame omalt poolt olema valmis ootamatusteks nii palju kui võimalik,» lisas Härms.

Päästeameti ja Saku Õlletehase õppus toimus juba teist aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles