Mupo on tänavu tegelenud enam kui 30 koerarünnakuga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer.
Koer. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rannavalve G4S ja Tallinna munitsipaalpolitsei panevad koeraomanikele südamele, et nad ei jätaks oma hoolealuseid järelevalveta.


Ehkki järelevalveta koerte traagilisemat tüüpi rünnakud, mis võivad inimestele tekitada tõsisemaid vigastusi, on seni olnud haruldased, on mupol tulnud lahendada mitukümmend koerte rünnaku juhtumit, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

«Käeolevaks hetkeks oleme alustanud, mis puudutab siis looma rünnakut inimese või teise looma vastu, 32 menetlust, nende rikkumiste kohta, kus loomad on kinniselt territooriumilt välja pääsenud, hauguvad või muul moel häirivad inimesi, on alustatud 59 menetlust,» ütles mupo menetlusosakonna juhataja Triin Uudeväli

Uudevälja sõnul on õnnetuste põhjuseks omanike hooletus ja tihti ka lihtsalt oskamatus teistega arvestada. «Näiteks võib tuua, et kurjad koerad seotakse rihmaga poodide juurde kinni, inimene, kes tuleb poodi, ei oska rihma pikkust hinnata ning läheb looma juurest liiga lähedalt mööda ja ongi õnnetus käes. Selliseid juhtumeid on üsnagi palju,» ütles Uudeväli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles