Algavad lõhnavad hansapäevad

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ennelõunal istusid Ants Johanson (vasakul) ja Jaanus Pulles Uppsala maja hoovis täna avatava Keskaia platsil ning püüdsid ette kujutada keskaegset Tartut.
Eile ennelõunal istusid Ants Johanson (vasakul) ja Jaanus Pulles Uppsala maja hoovis täna avatava Keskaia platsil ning püüdsid ette kujutada keskaegset Tartut. Foto: Kristjan Teedema

Täna õhtul kell 19 antakse Raekoja platsil terve nädalavahetuse kestvate hansapäevade avalöök. Tänavune läbiv teema on lõhn ning korraldaja kutsub inimesi keskaja hõngu tabama.

Eile pärastlõunal käisid Uppsala maja hoovis ettevalmistused. Nimelt tuleb sinna Keskaed, kus võib kohata põrsaid ja hanesid ning kukkesid ja kanu. Samuti on võimalus astuda keskaegsesse atmosfääri, mille loovad mitmesugused lõhnad ja hääled. «Keskaia idee on selles, et tullakse linnaruumi tagaõue, kus elati ise ja kus võõrustati ka külalisi,» selgitas Keskaia korraldamise eest vastutav Jaanus Pulles.

Korraldaja sõnul annab Keskaed edasi seda, kuidas linnakodanik elas ja mida ta tunda võis. «Keskaia eripära seisneb selles, et siin saavad nii lapsed kui ka täiskasvanud notsut kõrva tagant sügada,» ütles Pulles. Lisaks nähtavale tekitatakse juurde ka ninaga tuntavat. «Hobusesõnnik on meil juba olemas ning ka see annab värvika aroomi ja tunde keskajast,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles