Kolm päeva maa ja mere piiril

Eve Kruuse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee ja maa piir: selline lummav, kõrgelt kaldalt avanev merevaade oli rattamatka kaaslaseks kilomeetrite viisi.
Vee ja maa piir: selline lummav, kõrgelt kaldalt avanev merevaade oli rattamatka kaaslaseks kilomeetrite viisi. Foto: Eve Kruuse ja Aivar Laan

Õigupoolest oli Võsult alanud rattaretk plaanitud lõppema Narvas. Tegelikkuses ei saanud aga alati igalt poolt nii otse sõita, kui lootsime, ja nii mõnigi meeldiv pooljuhuslik kohtumine kujunes pikemaks, kui plaanida oskasime. Tagantjärele tarkusena võib öelda, et kui oleks teinud kõike, mis plaanis – Sillamäel rohkem ringi vaadanud ja Narva kindlust külastanud –, oleks retk pidanud kestma neli päeva.

Planeerides pikemat rattaretke suurema seltskonnaga, on soovitav enne kokku leppida eesmärk: kas läbitud kilomeetrite arv või soov vaadata, mida huvitavat ümberringi leidub, ja samuti see, mida täpselt vaadata soovitakse.

Ka võimalikud ööbimispaigad tasub valmis mõelda. Meie esimene öö möödus imekaunil Letipea neemel, kus luigepaar koos viie pojaga päikeseloojangus terve etenduse andis. Ja kui polnuks eelnevat teavet, ei oleks osanud kahtlustadagi, et selles looduskaunis kohas toimus 1976. aasta 8. augustil verine konflikt puhkavate tööliste ja joobes NSV Liidu piirivalvurite vahel. Ka teine öö, Saka mõisa telkimisplatsil, oli kosutav.


Rattaretk Võsu – Narva-Jõesuu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles