Savisaar käis lasteaiaga tutvumas

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raepress

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja haridusameti juhataja Andres Pajula tutvusid täna Lasnamäele rajatava Kihnu lasteaia ehitustöödega ja Arbu lasteaias valmiva spordiväljakuga.

Kihnu lasteaia juhataja Eve Kalimulina tutvustas eeloleval sügisel avatavat lasteaeda, mis valmib 31. augustiks. Lasteaed tulebKihnu tn 1 paiknevasseendisesseLäänemere gümnaasiumi algklasside majja.

Sügisel avatavas Kihnu lasteaias on kaksteist rühma, neist neli sõimeealistele ja kaheksa lasteaiarühma. Igal rühmal on eraldi mängu- ja magamisruumid, samuti riietus- ja tualettruumid. Hoones on eraldi muusikasaal ja võimlemissaal ning õues mänguväljakud ja spordiplats.

 Linnapea Edgar Savisaare sõnul tekib võimalus avatavasse Kihnu lasteaeda koht saada nii Lasnamäe kui ka lähedal asuva Pirita mudilastel, sest mõlemas linnaosas on elanike ja sealhulgas laste arv kasvanud. «Kihnu lasteaias torkas silma heal järjel olev haljastus. Muuhulgas kasvasid seal ka kadakad, mis on iseloomulikud Kihnu saarele,» ütles Savisaar.

 Linnapea sõnul on 264-kohalise Kihnu lasteaia avamine osa Tallinna programmist «Lasteaiakoht igale lapsele». «Lisaks avame sel aastal veel 12 uut rühma tegutsevate lasteaedade juures ja uudsena võtame kasutusele lasteaedade juurde rajatavad moodulrühmad. Nii peaks tänavu lisanduma pealinnas ligi 700 uut lasteaiakohta,» märkis Savisaar.

 Kihnu lasteaia hoone rekonstrueerimisega tegelevad Facio Ehituse OÜ ja RIITO Ehituse OÜ, kelle tellimusel koostas rekonstrueerimisprojekti projekteerimisfirma OÜ ARHITEKTRUM. Projekteerimistöödega alustati eelmise aasta novembris ja hoone tervikremondiga tänavu  jaanuaris. Investeeringute kogumahuks on 2,35 miljonit eurot, milles sisaldub ka köögi sisustuse, vajamineva mööbli ja aknakatete maksumus ning liitumised tehnovõrkudega.

Tänavuses linnaeelarves on kavandatud lasteaiale majandus- ja personalikuludeks 134 085 eurot, millele lisandub lastevanemate kaetav osa ja laste toitlustustasu.

 Arbu tänava lasteaed saab lähiajal uue spordiväljaku, kuhu tulevad pallimänguplatsid ja kaasaegse kattega jooksurada, siinjuures valis lastead ise, milliste spordialadega nad spordiväljakul tegelema tahavad hakata. Arbu lasteaed asub Lasnamäe linnaosas aadressil Arbu 15 ja kus töötab kokku 12 rühma, neist neli on sõimerühmad ja kaheksa aiarühma.

 Võrreldes 2004. aastaga on laste arv pealinna lasteaedades kasvanud 37 protsenti. Samaaegselt on lasteaedade arv suurenenud vaid kuus protsenti.  Statistikaameti andmetel on pealinn võrreldes 2004. aastaga suurendanud koolieelsete lasteasutuste arvu üheksa võrra. Pea kolm korda väiksema elanikearvuga Tartumaa rajas samas ajavahemikus kümme lasteaeda. Kui üheksa aastat tagasi käis Tallinna koolieelses lasteasutuses keskmiselt 121 last, siis möödunud aastal 156.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles