Eesti firma müüb oma tarkvara kogu maailmas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Toompuu sõnul andis laienemisele tõuke majandussurutis, kuna oma oskustele tuli leida uus väljund.
Liisa Toompuu sõnul andis laienemisele tõuke majandussurutis, kuna oma oskustele tuli leida uus väljund. Foto: Liis Treimann

Toggli alustamisest ja kasvamisest räägivad ettevõtte asutaja Krister Haav ning turundusjuht Liisa Toompuu. Toggli asutajad Krister Haav ja Alari Aho on koos tegutsenud juba aastast 2000. Algul töötasid nad koos Alari ettevõttes, mis pakkus tarkvaraarendusteenust Eesti ja välismaa ettevõtetele.

Ühel hetkel tundsid nad, et neil on vaja parandada oma produktiivsust, ning jälgida, mille peale ja kui palju aega kulub. «Alles siis, kui saad päriselt aru, millele aeg kulub, saab hakata tegema vajalikke korrektuure töö efektiivsuse tõstmiseks või ajahinnangute andmiseks,» räägib Liisa Toompuu.

«Seejärel nägid seda ka mõned meie kliendid ning tahtsid kasutama hakata. Seejärel tegime selle veebipõhisena,» räägib Krister. Toggli esimene versioon läks üles 2006. aastal ning esialgu oli see tasuta kasutamiseks. Alles pool aastat hiljem muudeti see tasuliseks. Põhilisteks kasutajagruppideks on tarkvaraarendajad, disainerid, juhtimis- ja ärikonsultandid ning raamatupidajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles