Isegi raske haigus ei tühista autojuhi tervisetõendit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Rait Maruste elas poolteist aastat tagasi üle insuldi ning pool aastat ei istunud ta autorooli, sest tema üks silm nägi osaliselt topelt ning koordinatsioon polnud endine. Kaugeltki kõik insuldihaiged ei hinda oma võimeid sama realistlikult.
Riigikogu liige Rait Maruste elas poolteist aastat tagasi üle insuldi ning pool aastat ei istunud ta autorooli, sest tema üks silm nägi osaliselt topelt ning koordinatsioon polnud endine. Kaugeltki kõik insuldihaiged ei hinda oma võimeid sama realistlikult. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Taastusraviarst Maarika Nurm on sageli näinud aknast, kuidas ajuinsuldi või -trauma läbi elanud ja vaid esmaselt taastunud patsient istub autorooli, kuigi arst on talle öelnud, et autojuhtimisega peaks terviseriski tõttu veel ootama.

Poolteist aastat tagasi insuldi saanud riigikogu liige Rait Maruste ei istunud poole aasta jooksul pärast rasket ajutraumat ise autorooli. «Proua juhtis autot ning vahetasime isegi käsitsi käiguvahetusega auto automaatkäigukastiga auto vastu,» rääkis Maruste oma kogemusest.

«Selle trauma avaldumisvormid on väga erinevad, sõltuvalt, milline ajukeskus on kahjustatud. Mul oli topeltnägemine parema silma paremas nurgas ja ka koordinatsioon oli häiritud. Tasapisi kõik taastub ja nüüd, poolteist aastat hiljem, pole sõidu kohalt mingit probleemi,» ütles Maruste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles