Lastele seostuvad politseiga eelkõige sebrad ja lõvi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelkooliealiste vanuserühma parim töö
Eelkooliealiste vanuserühma parim töö Foto: Erika Kamarik

Esmakordselt toimunud joonistusvõistlus «Minu politsei» oli laste seas populaarne ja pilte saabus nii joonistatult, kleebitult kui ka 3D tehnikas volditult, lemmik joonistusobjektiks oli oodatult Lõvi Leo.


Politseilehe joonistusvõistlusele «Minu politsei» saadeti üle Eesti 805 pilti. Valik oli küll raske, aga siiski valiti välja paarkümmend tööd, mille seast žürii valis omakorda kolm võidutööd eri vanusekategoorias, rääkis politseiameti kommunikatsiooniosakonna pressiesindaja Nelli Pello.

Eelkooliealiste vanuserühmas võitis I koha 5-aastane Erika Kamarik Väätsa lasteaiast Järvamaalt, 7-10-aastaste vanuserühmas oli parim 8-aastane Karl Rasmus Rosenberg Viljandi huvikoolist ning 11-aastaste ja vanemate vanuserühmas sai esikoha 13-aastane Karl Innelaur Väike-Maarja gümnaasiumist.

Pello sõnul osutus populaarseimaks joonistatavaks politsei maskott Lõvi Leo. Väga meeldis lastele joonistada ka õpetliku sisuga liiklusteemalisi pilte näiteks sellest, kuidas õigesti sebrat ehk ülekäigurada ületada. Loomulikult ei puudunud ka pildid pätte püüdvatest politseinikest.

«Tööde valmistamisel kasutasid lapsed pliiatseid, rasvakriite ja vesivärve. Samuti oli rohkelt lõika-ja-kleebi stiilis pilte ning uudseks asjaks olid 3D-pildid, kus politseiautod lausa paberist välja ulatusid,» kirjeldas pressiesindaja.

Pello sõnul saavad parimad väikesed kunstnikud auhinnaks pehme Lõvi Leo mänguasja ja lisaks veel väikseid politseiteemalisi üllatusi.

Joonistusvõistlus toimus tänavu esimest korda ja tuleviku kohta teadis Pello rääkida, et järgmisel aastal võib joonistusvõistluse asemel kavas olla juba fotokonkurss.

Lähiajal valmib joonistustest näitus, mis rändab politseiprefektuuride kaupa kogu Eestis. Joonistusi saab vaadata politsei kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles