Mandrirahvas vallutas Kärdla õued

Hanneli Rudi
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvikutepäevast on Kärdlas saanud tõeline massiüritus – praamid Hiiumaale on viimse kohani broneeritud ja kohvikutest astuvad läbi tuhanded külastajad.
Kohvikutepäevast on Kärdlas saanud tõeline massiüritus – praamid Hiiumaale on viimse kohani broneeritud ja kohvikutest astuvad läbi tuhanded külastajad. Foto: Raigo Pajula

Ilmselt ei aima paljud Kärdla kohvikutepäeva külastajad, kui suur töö ja vaev, aga ka tegemislust on ettevõtmise õnnestumise taga.
 

Kell kuus hommikul said kaante vahele Kärdla ühepäevakohviku Bella Rosa viimased menüüd ja kohvikupidaja Maris Nõmmik-Kärtner võis paariks tunniks sõba silmale lasta, et seejärel teha viimased ettevalmistused 12 tundi kestvaks tööpäevaks.

Nõmmikute pere kodukohvikus käis laupäeval tuhandeid külastajaid ning õigupoolest hõivasid pea kogu Hiiumaa mandrilt saabunud suvitajad – kohad praamidel olid viimseni välja müüdud terve nädalavahetuse kestel.

Paar tundi enne Kärdla kohvikutepäeva oli perekond Nõmmiku koduaed rahvast täis ja kõigil oli midagi kiiret pooleli. «Igal aastal me mõtleme, et tänavu teeme kõik eelmiseks õhtuks valmis, aga ikka läheb teisiti,» tunnistas pereema Tiia Nõmmik. Nii näiteks jõudsid kümme kasti basiilikut küll juba päev varem kohale, aga pesto tegemine lükkus olude sunnil ikkagi kohviku avamise eelsesse aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles