Luunja mõisnike kalmistu pajatab ajaloost ja meistki

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviraidur Rein Karus (redelil) andis eile Luunjas viimast lihvi sealse kunagise mõisniku Burchard Christoph von Münnichi mälestusmärgile, mis on tehtud Viiburi lähistelt pärit graniitrahnust.
Kiviraidur Rein Karus (redelil) andis eile Luunjas viimast lihvi sealse kunagise mõisniku Burchard Christoph von Münnichi mälestusmärgile, mis on tehtud Viiburi lähistelt pärit graniitrahnust. Foto: Kristjan Teedema

Viis aastat tagasi võimutses Luunja mõisnike väiksel surnuaial võsa ja prügi. Nüüd on sellest häbiplekist saanud kena väike park, mille kohalikud on juba omaks võtnud.

Kiviraidurid Rein Karus ja Edgari Treier tõmbasid eile Luunja ratsaspordibaasi lähedal kohalike mõisnike hävinud surnuaial otsi kokku ja andsid viimast lihvi kalmistule maetud krahv Burchard Chris­toph von Münnichi mälestusmärgile.

Kohalik rahvas rehitses samal ajal pargialust – käisid ettevalmistused MTÜ Münnich ja Luunja valla koostöös rajatud Münnichite ja Nolckenite mälestuspargi avamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles