Hüvitis ravivea eest ei sõltu tulevikus süü tõestamisest

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kui praegu peab patsient ravivea puhul läbima pika tõestamistee, et raviasutuselt tüsistuste eest hüvitist saada, siis ettevalmistatav raviasutuste vastutuskindlustus muudab protsessi nii patsientide kui ka raviasutuste jaoks lihtsamaks ja kiiremaks, kuid hüvitissummad ilmselt vähenevad.

Avalikkus kuuleb praegu vaid üksikutest juhtumitest, kus võimaliku ravivea tõttu tüsistusi saanud patsient on kaevanud raviasutuse või arsti kohtusse ning statistikat ravivea tõttu makstud hüvitiste kohta Eestis pole. Kuna suur osa raviasutusi on end kindlustusseltsides kindlustanud, siis on teada, et aastas maksavad kindlustusseltsid hüvitisena välja kuni 100 000 eurot ja juhtumeid on 20–30 aastas.

Pärnu haigla ja haiglate liidu juhi Urmas Sule sõnul on neid juhtumeid aga veelgi rohkem, kuid enamasti saavutavad haigla ja patsient kohtuvälise või kohtueelse kokkuleppe, nii et lepingus sisalduvad delikaatsed isikuandmed ja konfidentsiaalsusnõue välistavad, et neist kusagile ametlikult teada antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles