Savisaar: Harju tänava ümberehitust saaks kiirendada, kui tööd tehtaks ka õhtuti ja nädalavahetustel

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänava ja Kullassepa tänava ümberehitustööd peaksid lõppema 30. septembriks.
Harju tänava ja Kullassepa tänava ümberehitustööd peaksid lõppema 30. septembriks. Foto: Peeter Langovits

Täna tutvus linnapea Edgar Savisaar Harju tänava rekonstrueerimistööde käiguga ja jäi nähtuga üldjoontes rahule, ainsaks probleemiks on töö kiirus. «Leian, et küllap saaks töövõtja Harju tänava rekonstrueerimistöid tööde parema organiseerimisega ka kiiremini läbi viia, kasutades tööde teostamiseks õhtutunde ja nädalavahetusi,» märkis Savisaar.

Savisaare sõnul mõistab ta Harju tänava äärsete äriettevõtete muret seoses tehtavatest töödest tingitud ebamugavustega. «Kindlasti muutub aga Harju tänav peale valmimist jalakäijatele ohutumaks ja maailmamõistes kaasaegseks ainult jalakäijate tänavaks, nii nagu on üksnes jalakäijatele mõeldud tänavad igas Euroopa pealinna südames – olgu või näiteks Stockholmi Drottninggatan,» tõi linnapea näite.

Linnapea lisas, et Harju tänava rekonstrueerimine on pakkunud ka arheoloogilisi üllatusi - ligi kolme meetri sügavuselt avastati osaliselt säilinud keskaegne laudtee.

Harju tn ja Kullassepa tänava rekonstrueerimise eesmärgiks on sõidutee ja kõnnitee ühele tasandile viimine, tänavad suletakse autoliiklusele ja muudetakse jalakäijate liikumise alaks.  Peale Harju tänava ja Kullassepa tänava rekonstrueerimistööde teostamist tagatakse endiselt ligipääs nii teenindavale transpordile ajavahemikus 06.00-10.00 kui ka sealsetele elanikele, elanikel on võimalik vajadusel oma kodule ligi pääseda ka muudel kellaaegadel

Rekonstrueeritava tänavalõigus pikkus on 270 m. Ehitustööde maksumus on 846 742 eurot. Ehitustööd kestavad 15. oktoobrini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles