Reformierakond: Keskerakond on linnaeelarve kärpimisega lootusetult hiljaks jäänud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Peeter Langovits.

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni hinnangul on linnavalitsus Tallinna negatiivse kärpeeelarvega hiljaks jäänud.


«Me tervitame linnavalitsuse otsust linnaeelarve kulusid koomale tõmmata, kuid sellega on lootusetult hiljaks jäädud. Juuni keskpaika jäänud eelarvekärbe tingib olukorra, kust kärpida saab vaid poolaasta kulutusi,» ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

Tema sõnul väheneb selle tulemusel näiteks noortespordi toetuseks ettenähtud pearaha kaks korda. Kokku väheneb noortespordi toetamiseks mõeldud 91 miljoni kroonine eelarve 22,8 miljoni võrra.

«Niisamuti ei saa me nõustuda lasteaedade tegevuskulude kärpimisega 52,9 miljoni krooni võrra, kui selle kõrval jääb puutumata pealinna pea 45 miljoni kroonine propagandaeelarve,» lisas Holsmer.

Detsembrikuus suurendas keskerakondlik linnavalitsus võrreldes 2008. aastaga tulumaksu laekumiste ja linnavara müügi plaani kokku 400 miljoni krooni võrra. Seetõttu ei toetanud Reformierakond ka eelarvet linnavolikogus.

«Nii Reformierakond kui IRL hoiatasid toona taoliste optimistlike prognooside eest. Samuti soovisime toona vähendada linna tegevuskulusid kaheksa protsenti ehk 440 miljoni krooni võrra. Oleks kulutusi vähendatud juba aasta lõpus, poleks praegu plaanitav kärbe nii valus,» lausus Holsmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles