Balti Kaitsekolledži aseülem sai kaitseministeeriumi teeneteristi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeeriumi III klassi teeneterist.
Kaitseministeeriumi III klassi teeneterist. Foto: Peeter Langovits.

Kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras autasustas Balti Kaitsekolledži ametist lahkuvat ülema asetäitjat, Rootsi kolonel Bo Olof Laveson Ljung'i kaitseministeeriumi III klassi teeneteristiga.


Kolonel Ljung töötas Balti Kaitsekolledži ülema asetäitjana ja kooli vanemstaabiohvitseride kursuse juhatajana alates 2005. aastast ning jätkab nüüd teenistust Rootsi Rahvuslikus Kaitsekolledžis, teatas ministeerium.

Terrase sõnul andis kolonel Ljung hindamatu panuse Balti Kaitsekolledži tegevusse ning seeläbi ka kõikide Balti riikide ohvitseride väljaõpetamisse. «Tänu Rootsi ja ka kõikide teiste välisriikide panusele on kolledž saavutanud üsna hea taseme, kuid kaitsekolledž vajab ka edaspidi välisriikide õppejõudude ja õppurite osalemist, et hoida Balti Kaitsekolledži rahvusvaheliselt tunnustatud kõrget taset,» ütles Terras.

Rootsi oli Balti Kaitsekolledži algusaastatel üks suurimaid materiaalseid panustajaid kolledžisse, samuti on Rootsi kooli saatnud kaheksa õppejõudu ja terve rea õppureid. Ka Balti Kaitsekolledži eelmine ülema asetäitja oli Rootsi kolonel Sven-Olof Broman.

1998. aastal asutatud Balti Kaitsekolledži eesmärgiks on anda Eesti, Läti ja Leedu ning meie partnerriikide ohvitseridele NATO standarditele vastavat vanemohvitseride koolitust. Balti Kaitsekolledž on üks väheseid kaitsekolledžeid, kus ka mitte-NATO riikide ohvitseridel on võimalik saada NATO standarditele vastavat ingliskeelset staabiohvitseride väljaõpet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles